Hip hip hoera buroconcept bestaat 30 jaar!

Het franchisecentrum Kids&Us in Gembloux opende zoals gepland de deuren op 5 september 2022!

10 jaar na de opening van de Belgische franchise van Kids&Us in Waver, volgens een uniek talenschoolconcept voor Engelse lessen voor kinderen dat in Barcelona werd gecreëerd en dat zich heeft bewezen in het buitenland en bij ons, opende directrice Nathalie van den Berch op 5 september 2022 een tweede Kids&Us-centrum, dit keer in Gembloux. Maar het moest nog worden ingericht om kinderen en tieners van 1 tot 18 jaar te verwelkomen volgens de regels van de kunst. “Buroconcept was het enige bedrijf dat binnen de gevraagde termijn kon voldoen aan de eisen van de franchisegever voor de inrichting van het pand. De school in Gembloux moest namelijk absoluut openen op 5 september 2022.” Buroconcept slaagde met vlag en wimpel.

Hebt u wel eens gehoord van Kids&Us? Deze school werkt bewust anders dan andere scholen: kinderen leren er op een intuïtieve wijze Engels. Want als we onze eigen moedertaal als klein kind perfect onder de knie krijgen, kunnen we dan niet dezelfde prikkels gebruiken om een andere taal te leren? Ja, zo blijkt. En het concept werkt, het is zelfs superpopulair. Kids&Us heeft intussen zo’n 150.000 leerlingen in 526 centra in 9 landen, waaronder 22 in België.  

Het concept ontstond in 2003 in Barcelona en helpt kinderen van 1 tot 18 jaar op een natuurlijke, spontane en logische manier Engels leren. De Kids&Us-franchise kwam in 2012 naar België, eerst met een school in Waver en nu sinds in september 2022 ook in Gembloux. Beide scholen worden gerund door Nathalie van den Berch.

“Kids&Us is een methode die werkt omdat ze intuïtief is. We richten ons op de allerkleinsten, vanaf 9 maanden / 1 jaar, bij wie we in het bijzijn van een ouder het maximum halen uit hun aangeboren vermogen om taal te leren. Beetje bij beetje leren de kinderen zelfstandig leren. Er hoeft dan geen ouder meer aanwezig te zijn en de kinderen blijven de taal leren tot het einde van de cursus. In het begin volgen de kinderen wekelijks 1 uur les, maar in de hogere niveaus evolueert dat naar twee wekelijkse lessen van anderhalf uur. Het belangrijkste is dat ze regelmatig worden blootgesteld aan de taal. Er wordt uiteraard gewerkt in kleine groepen zodat elk kind ook het spreken voldoende kan oefenen.” 

Ontdek onze referenties

De Kids&Us-methode bestaat dus uit luisteren naar het Engels, met blootstelling aan de taal vanaf het eerste levensjaar, begrip van het Engels in zijn geheel aanleren zonder bang te zijn om te veel woorden te gebruiken of zeurderig over te komen bij het praten met de kinderen, en tot slot Engels leren spreken, waarbij dat laatste op natuurlijke wijze voortvloeit uit het luisteren en begrijpen. Lezen en schrijven komen uiteraard pas veel later aan bod. 

Een krappe termijn!

Een nieuwe franchiseschool betekent een nieuwe inrichting volgens de regels van de kunst die door de franchisegever worden bepaald. “Ik ga er niet over liegen: de afgelopen 10 jaar hebben verschillende franchisenemers in België met andere interieurarchitecten dan Buroconcept gewerkt, dus het was niet meer dan logisch dat ik meerdere bureaus zou contacteren. Er waren meerdere moeilijkheden om rekening mee te houden voor mijn project. De basis was een 150 m2 groot plateau dat moest worden omgebouwd tot klaslokalen. Het was dus een kleinschalig project, wat minder interessant is vanuit het oogpunt van een aannemer. Bovendien moesten de specificaties van de franchisegever voor de inrichting, vloerbedekking, mozaïektegeltjes enz. nauwgezet worden gevolgd, waardoor er weinig of geen ruimte overbleef voor de eigen creativiteit van de het architectenbureau. Tot slot moest ik het Kids&Us-centrum in Gembloux absoluut op 5 september kunnen openen, terwijl ik het huurcontract had getekend op 9 juni en het gebouw elk jaar in juli sluit voor vakantie. De termijn was dus bijzonder krap! Welk architectenbureau zou het aandurven om te garanderen dat alles voor 5 september klaar zou zijn? Alleen Buroconcept reageerde positief!”

Ook kleine projecten zijn belangrijk!

Nathalie van den Berch, de directrice van Kids&Us Waver en Gembloux, stelde zich terecht de vraag of iemand haar zou willen helpen. We kennen allemaal de verhalen van particulieren wiens te bescheiden projecten vriendelijk worden geweigerd door vakmannen. Bij Buroconcept vinden we dat ook kleine projecten belangrijk zijn! “Op geen enkel moment kreeg ik de indruk dat er maar iets in elkaar werd geflanst. Integendeel, er werd met hart en ziel aan gewerkt. David van Buroconcept houdt van zijn job, dat merkte je aan zijn overtuiging en vastberadenheid om het project tot een goed einde te brengen.

Kids&Us Gembloux is een franchiseschool die nauwgezet het lastenboek van de franchisegever moet volgen, met betrekking tot de dynamische pedagogische technieken die het aangeboren leren van de Engelse taal stimuleren natuurlijk, en voor de eersteklas diensten en technologieën, en het merkimago, maar ook met betrekking tot de inrichting van de lokalen. “Het was de franchisegever die de keuze van de bekleding bepaalde, inclusief verplichte houten vloeren in de klaslokalen en mozaïektegeltjes in de toiletten. Vanuit een strikt creatief oogpunt heeft Buroconcept zich dus moeten intomen, als ik dat zo mag zeggen, en het lastenboek tot op de letter moeten respecteren. En dat deden ze, als aannemer en werfcoördinator. Buroconcept bouwde de klaslokalen en opbergkasten, installeerde valse plafonds en een ventilatiesysteem C, en plaatste de nodige vloeren en mozaïektegels zoals vereist door de franchisegever.” 

Nathalie van den Berch is dankbaar dat Buroconcept alle afspraken en termijnen heeft nageleefd. De school in Gembloux kunnen openen op 5 september was immers cruciaal. “Ze verzekerden ons dat het werk kon worden voltooid binnen onze erg korte termijn, en ze kwamen hun belofte na. Ik had een budget waaraan ik me moest houden en ook dat budget is niet overschreden. Meer nog: Buroconcept heeft zich aangepast aan ons budget. Het was een conflictvrij project, omdat Buroconcept een partner is die luistert naar de behoeften van zijn klanten. Buroconcept stuitte bijvoorbeeld op een probleem bij de plaatsing van de mozaïektegels in de toiletten. Wisselen naar een ander type mozaïektegel dan in het lastenboek was absoluut geen optie. Buroconcept had nog nooit eerder rond dit soort beperkingen moeten werken, maar daardoor lieten ze zich niet tegenhouden. Buroconcept herbegon van nul en hield zich perfect aan onze franchisevereisten. Ik heb niets dan waardering voor de bijzonder constructieve relatie en de zoals verwacht uitstekende kwaliteit van hun diensten, die bovendien perfect op tijd werden opgeleverd!”, aldus Nathalie van den Berch, eigenaar en directrice van twee Kids&Us-franchisescholen.

Stel uw vragen aan onze experts

Laat ons praten

We willen graag met je praten over uw volgende project.